Afdeling Vipperød, SFO

Velkommen til afd. A, Villaen og Klub 4390

Vipperød SFO
Vi har gode stimulerende udeområder. Vi har en stor legeplads, skolegård  med mulighed for både fodbold, basketball, ostespil, bordtennis, køretøjer o.m.a. Vi har både boldbaner, skov og sø i nærheden og bruger disse en del.

Indendørs har vi klasselokaler til rådighed til de kreative aktiviteter, derudover har vi en gymnastiksal vi har til rådighed alle dage.

0-2 Kl. holder til, i afd. A på skolen.

3 Kl. er i Villaen.

4-6 Kl. er i Klub 4390 - og alle vores 3 afdelinger er placeret indenfor sammen matrikel.

Vi har 170 dejlige børn, som er mellem 5-12 år. (bh. kl. - 6.kl.).

Pædagogik
Vores pædagogiske praksis tager udgangspunkt i den anerkendende pædagogik via  ICDP (International Child Devolopment Program) og de retningslinjerne som er beskrevet i “Holbæk Danner Skole”.

SFO’en er bevidst om, at børnene er der i deres fritid. Derfor vægtes det højt, at børnene har medbestemmelse og indflydelse i hverdagen.

SFO’en sætter bl.a. fokus på følgende:

• At hvert enkelt barn føler sig som en del af fællesskabet.

• At børnene har ret til at vælge til og fra i forhold til de aktiviteter der tilbydes.

• At aktiviteterne tilgodeser børnenes mangfoldighed.

• At de voksne er klar til at støtte og hjælpe når børnene har behov for dette.

• At SFO’en fokuserer på, at den læring der sker i undervisningstiden videreføres og udvides i SFO-tiden.

Samt at den livslæring, der sker i SFO’en fokuserer på, at alle børn oplever at indgå i inkluderende og forpligtende fritidsfællesskaber.

26.09.2017

Marianne Klarskov