Afdeling Store Merløse, SFO

Store Merløse

SFO
SFO er et fritidstilbud med stor deltagelse fra indskolingen og mindre fra de ældste klasser. SFO er organiseret i indskoling og mellemtrin (Favoritten) med tilknyttede skolepædagoger som arbejder både i skole og SFO. Alle aktiviteter har fokus på børnenes indbyrdes relationer.

I samarbejde med forældrene er der igangsat en udvikling i SFO, hvor aktiviteterne er synlige og strukturerede. Forældrene har et ønske om at børnene skal lege sammen fysisk frem for virtuelt, så pædagogerne har startet en proces hvor børnene er med til at vælge relevante aktiviteter. Det er ikke helt nemt. Mange børn hygger sig med at spille på computeren, men vi tager forældreønsket alvorligt og afprøver opbakningen til forskellige aktiviteter. I skrivende stund (juni 2016) er der ugentlige tilbud om rollespil, boldspil i hallen, bålmad og værksteder. Det seneste års arbejde med at blande aldersgrupperne i skolen påvirker legen i SFO, hvor børnene i højere grad leger sammen på tværs af klassetrin. I skoleåret 2016-17 vil strukturen i den aldersdelte SFO blive mere fleksibel, så børnene kan lege aldersintegreret i nogle sammenhænge.

Projektet Meget Mere Merløse (en gruppe borgere der arbejder for et attraktivt idræts- og skoleliv i Merløse) har gjort rammerne for SFO fuldstændig fantastiske med parkour bane, skaterbane, shelter og bålhytte. Vi glæder os til at få gang i nye aktiviteter!

Overgange i barnets liv
Vi bestræber os på at dagene er forudsigelige og trygge. Ind imellem skal en lærer til møde, holder ferie eller er syg, og i disse tilfælde træder en kollega, som kender børnene, ind og overtager undervisningen.

Skiftet fra børnehave til SFO og skole er en stor milepæl i barnets liv. Vi bestræber os på at gøre denne overgang tryg for børnene, og ikke mindst for forældrene. Børnehaveklasselederen og tilknyttede pædagoger samarbejder med børnehaven Huset, og fra skoleåret 2016-17, vil ”Storegruppen” i Huset møde de voksne fra skole og SFO regelmæssigt gennem hele skoleåret. I maj siger Storegruppen farvel til børnehaven, og tiden frem til august er præget af gradvis tilvænning til det nye liv. Børnene lærer at orientere sig i en verden hvor de skal være elever.

Overgangen fra indskoling til mellemtrin er ligeledes en milepæl. I 3. klasse skiftes lærerne ud, og børnene er blandt de store på skolen. Lærerne som skal overtage de nye mellemtrins børn, underviser dem nogle timer om ugen de sidste måneder i 2. klasse. I samme periode undervises alle børn i indskolingen af de kommende lærere

Efter 6. klasse starter skolegangen i et attraktivt ungdomsmiljø i Tølløse. Børnene blandes med børn fra Tølløse, Ugerløse og Stestrup – det er vældig spændende. De har mødt de andre børn til fagdage et par gange om året fra 4. klasse, så det er nyt – og lidt kendt. Ved overleveringen fra 6.m til 7. klasse samarbejder lærerne om at skabe de bedste vilkår for barnets udvikling, læring og trivsel.

05.10.2017

Marianne Klarskov