Læring og undervisning

Her kan du læse om dit barns lege- og læringsmiljø og de pædagogiske overvejelser, der ligger bag.

I hele dit barns skolegang vil dygtige lærere, pædagoger, ledelsen og skolebestyrelsen være optaget af, at dit barn lærer og udvikler sig, og at hver dag er en god skoledag.

Indskolingen
Indskolingen er fra 0. til 3. klasse. I Holbæk kommune er der helhedsskole i indskolingen, hvilket betyder at skoledagen er på 28 lektioner og at både lærere og pædagoger deltager i undervisningen. Pædagoger er med i 50 % af undervisningen og i en lang række fag og aktiviteter, så læringen i SFO og skole udgør en helhed og børnene oplever en rød tråd i hverdagen.

Der er i helhedsskolen lagt vægt på en øget faglig fokusering på læsning og matematik samt mere bevægelse. Desuden vægtes en sammenhængende dag, hvor undervisning og SFO komplementerer hinanden for at øge læringen i en struktur, hvor alle elever skal kunne lykkedes i fællesskabet.

Mellemtrin
Mellemtrinnet er fra 4. til 6. klasse og har særlig fokus på det kreative i såvel hjemkundskab samt faget håndværk og design. Som skole kan vi gennem dette tiltag give eleverne mulighed for at få andre succes-oplevelser med fokus på perioden mellem barn og ung. Dette gør vi ved, at de får brugt deres kreative evner og oplever, at der er noget, de er rigtigt gode til f.eks. har de mulighed for at være med til at forskønne skolen.

Udskolingen
Efter 6. klasse begynder udskolingsuddannelsen (7.-9. klasse) i et attraktivt ungdomsmiljø.

Samarbejde skole og hjem
Hvad forventer vi af samarbejdet med Jer forældre?

Samarbejdet med dig som forælder er helt centralt. I dagligdagen betyder det, at du støtter med praktiske ting og at dit barn hver dag møder i skole:

• udhvilet
  • til tiden og mindst 5 minutter før ringetid
  • velforberedt med bøger, penalhus, idrætstøj og lektier lavet
  • veloplagt - har spist morgenmad før skolestart og har madpakke med

Det er vigtigt, at du viser interesse og får indblik i, hvordan dit barn har det i skolen og SFO – i de enkelte fag, frikvartererne og sammen med kammeraterne i SFO. Det gør du ved at:

• lære de andre børn og deres forældre i klassen at kende
  • snakke med dit barn om hvad der er sket i skolen og SFO hver dag
  • kigge i bøgerne og skoletasken sammen med dit barn
  • støtte dit barn i at lave lektier
  • tale med læreren/pædagogen hvis der er noget, der undrer eller bekymrer
  • læse beskeder fra læreren, pædagogen og ledelsen på ForældreIntra
  • melde tilbage på diverse invitationer til arrangementer

Desuden forventer vi at du deltager i skole-/hjemsamtaler, møder på skolen samt arrangementer i SFO.

26.09.2016

Marianne Klarskov